7 tips om je gezonde gewoontes vast te houden

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens. Maar waarom zijn goede voornemens zo moeilijk vol te houden? Bekijk je goede voornemens als gezonde gewoontes, een perspectiefverschuiving kan namelijk positieve veranderingen in je leefstijl teweegbrengen. Met deze 7 tips lukt het jou zeker om je gezonde gewoontes vast te houden. Lees snel verder!

1. Stel realistische doelen (die je aanspreken)

Pak wat markeerstiften, maak een lekkere pot thee en breng de persoon in kaart die je wilt zijn. Deze oefening kan je helpen doelstelling te halen om je gemotiveerd, gezond en fit te houden. Wees eerlijk, realistisch en spreek vanuit je hart. Het kan zo simpel zijn als bijvoorbeeld:

  • Train / beweeg op woensdag, vrijdag en zaterdag
  • Zelf koken van maandag tot vrijdag. Koop geen kant-en-klaarmaaltijden
  • Neem voedingssupplementen voor extra energie
  • Eet minder vlees. Schakel over op bijv. een mediterraan dieet

2. Creëer rituelen om gezonde gewoontes te bevorderen

Oké, dus laten we zeggen, dat je niet uit eten wilt gaan op weekdagen. Je wilt alleen in het weekend uit eten gaan. Wat moet je doen om deze gewoonte aan te nemen? Hier kun je vandaag al mee beginnen. Maak bijvoorbeeld een boodschappenlijstje met ingrediënten voor maaltijd ideeën. Doe in het weekend de boodschappen voor doordeweek. Doe deze oefening zo voor al je gewoontes.

3. Deel je nieuwe gezonde gewoontes

Heb je een vriend die van trainen/bewegen houdt? Praat met je sportieve vrienden over je gezonde gewoontes. Je hoeft ze niet allemaal aan iedereen te vertellen, maar het helpt om te vertellen waar je naartoe werkt. Deze vrienden zullen je ruggensteun worden.

4. Houd rekening met lastige dagen

Zodra alle goede voornemens van het nieuwe jaar zijn weggeëbd (vaak al na een paar dagen) en je weer opgaat in het dagelijkse leven, kom je één van deze dagen tegen. Je kent ze wel, de dagen dat je niet uit je bed wilt komen, wat er ook gebeurt. Het enige wat je wilt is chocolade, snacks en Netflix. Dit is normaal. Het is onderdeel van het proces. Houd er rekening mee dat deze dagen gaan komen en ga gewoon door met je plan. Het duurt namelijk 21 dagen voordat een nieuwe gewoonte geïntegreerd is. Dit is waar de kracht van je gewoontes belangrijk zijn. Het houd je op de juiste koers en zorgt voor continuïteit richting je doel.

Benieuwd hoe het met jouw hormonen gesteld is? Doe de online test! Deze test is geheel anoniem en geeft jou inzichten in jouw hormoonbalans. Doe hier de test.

5. Omzeil je valkuilen

Dus, je hebt je gewoontes die onbewust je gedrag gaan beheersen. Maar ga een stap verder en koppel een activiteit die je niet leuk vindt aan iets waar je van houdt. Maak een lijst van alle dingen die je vreugde brengen. Staat koffie bovenaan de lijst? Je beloont jezelf na een training met een heerlijke koffie. Maak twee of drie “combinaties” voor elke bekende valkuil voor jou.

6. Ga niet op dieet!

Je hebt gelukkig geen dieet nodig! Voeg bijvoorbeeld deze mediterrane producten toe aan je boodschappenlijstje. Dit eetpatroon helpt ziekten te voorkomen en verhoogt de levensverwachting. De mediterrane levensstijl richt zich op fruit, groenten en volkoren granen. Minder zuivel en vlees, meer vis en zeevruchten.

7. Ondersteun je voedingspatroon

Je doet het geweldig! Ga door, je maakt een geweldige vooruitgang. Zorg er nu voor dat je je lichaam ondersteunt met voedingsstoffen die het van nature niet kan aanmaken (zoals essentiële Omega-3-vetzuren). Voordat je aan supplementen begint, neem de BalanceTest om uit te vinden wat je Omega-6:3 verhouding is. Voor 95% van de mensen is dit uit balans (en in feite is dit een gevarenzone voor ons lichaam). Hierna kun je je lichaam in evenwicht brengen met deze oliën.

Voelt het niet GEWELDIG om diëten te vergeten? Met deze 7 tips kun je er helemaal voor gaan!

Doe mee aan de E-learning Powerful You

Constante vermoeidheid, je niet gelukkig voelen, stress en gewichtstoename maken deel uit van een groter geheel, dat weinig te maken heeft met alleen een dieet en / of lichaamsbeweging. Gezond eten en bewegen zijn belangrijk, maar als je dat al hebt geprobeerd en je geen resultaten ziet, ben je waarschijnlijk een van de vrouwen die onbewust lijdt aan een overbelasting van de bijnieren of een ander hormonaal disbalans.

In de E-learning Powerful You, gaan we tot de kern van het probleem komen en een bewezen stap-voor-stap systeem volgen. Hierbij ontdek jij hoe pure, verse, onbewerkte voeding en aandacht voor jouw leefstijl en mindset een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt en hoe jij functioneert. Nog niet zeker of deze e-learning bij jou past? Plan via de homepage een gratis online kennismaking met mij in!

Ik help je graag!

Lieve groet,

Inge