De voordelen van wandelen: 7 tips om meer te wandelen

Als je een iPhone hebt, dan is de Health app standaard al geïnstalleerd. Je hebt je telefoon meestal de hele dag bij je, dus dat is een goed instrument om te controleren en te weten hoeveel stappen per dag gezond zijn. Het registreert echter niet die kleine stapjes die over een hele dag toch kunnen oplopen, wanneer je rondloopt met je telefoon in je hand. Raak niet in paniek als je na een actieve dag de app opent en je aantal stappen lager is dan verwacht.

Ondanks de voordelen van wandelen als lichaamsbeweging, is de realiteit dat onze moderne levensstijl het lastig voor ons maakt om dagelijks 10.000 stappen te doen, zeker tijdens een pandemie. Ons leven is in de afgelopen 2 jaar drastisch veranderd. We zijn meer dan ooit aan huis gekluisterd en moeten creatiever zijn dan ooit om actief te blijven. Echter zijn er veel voordelen voor wandelen. Wandelen als lichaamsbeweging: Begin door de ene voet voor de andere te zetten.

Het is belangrijk om een ​​stappentelling te kiezen die voor jou goed voelt. Streef naar 10.000 stappen maar als dat niet realistisch is, kies dan een aantal waarvan je weet dat je het kunt bereiken. De kracht zit in de gewoonte en wanneer je een aantal weken achter elkaar je dagelijks aantal stappen gehaald hebt, zal het je vanzelf verder brengen. Focus op kleine, stapsgewijze veranderingen, niet op grote doelen.

Heb je hulp nodig om de ene voet voor de andere te zetten? Begin met een uitdaging van een week met behulp van deze zeven tips.

1. Hoe bereik je 10.000 stappen per dag? Tel elke dag je stappen

Gebruik je Fitbit of smartwatch zodat je een duidelijk beeld hebt van het aantal stappen dat je elke dag daadwerkelijk loopt. De bedoeling is om elke stap te tellen, zelfs die in het huis. Ja, zelfs die 50 stappen van en naar de badkamer. Het zijn er verrassend veel als je ze optelt.

2. Sociale voordelen van wandelen

Wandelen als lichaamsbeweging biedt ook sociale voordelen. Heb je een goede vriend of vriendin in de buurt? Maak een vaste wekelijkse afspraak om lichaamsbeweging onderdeel te maken van je momenten om elkaar bij te praten. Zo wordt ‘lichaamsbeweging’ ineens ‘tijd met vrienden’.

3. Laat de auto staan wanneer je naar de supermarkt gaat

Bedenk een reden om elke dag buiten te wandelen, zelfs als je vanuit huis werkt. Laat de auto staan en wandel naar de supermarkt om verse ingrediënten te halen voor het avondeten. Gebruik dingen die je moet doen als een mogelijkheid om meer stappen te zetten.

Doe de gratis online test en kom erachter of jouw hormonen in balans zijn!

Doe hier de test!

4. Neem een hond

Motivatie genoeg om te gaan lopen wanneer je een hond hebt. Als eigenaar van een hond zet je met gemak meer stappen. Neem je hond mee voor ‘plaspauzes’ om energie te verbranden en met andere honden te spelen. Het maakt wandelen als lichaamsbeweging ook een aangenaam onderdeel van je dag.

5. Stel jezelf de vraag hoe je nog wat meer stappen per dag kunt zetten.

Het zal je helpen om bewuster beslissingen te maken als je deze vraag in je achterhoofd houdt. Ligt je favoriete restaurant of winkel op 10 minuten loopafstand? Neem niet de auto of een taxi maar loop erheen. En sla alle liften over, pak de trap.

6. Ga ‘s morgens koffie halen!

Koffieliefhebbers, deze is makkelijk. Als je een lokaal café heeft dat onderdeel is van je ochtendroutine, wandel er dan heen voordat je aan het werk gaat. Deze ochtendgewoonte geeft je het fijne gevoel bij de gemeenschap te horen (en naar je stappentelling te kijken).

7. Laat frisse lucht je remedie tegen de middagdip zijn

Koffie zorgt dan wel voor een productieve ochtend, maar een wandeling in de frisse lucht is de perfecte remedie tegen de middagdip. Maak een ommetje en zet wat extra stappen wanneer je moe begint te worden. Het is ook een goede manier om al je stappen in één keer te halen. Wissel kleine ommetjes gedurende de dag af met een wandeling van een half uur / uur om je hart aan het pompen te zetten. Zet een podcast aan, luister naar muziek of breng jezelf tot rust met de geluiden van de natuur. Voordat je het weet zal dit moment heilig worden, niet iets wat je moet doen maar iets om naar uit te kijken.

Je kunt het. Stap voor stap!

Doe mee aan de E-learning Powerful You

Constante vermoeidheid, je niet gelukkig voelen, stress en gewichtstoename maken deel uit van een groter geheel, dat weinig te maken heeft met alleen een dieet en / of lichaamsbeweging. Gezond eten en bewegen zijn belangrijk, maar als je dat al hebt geprobeerd en je geen resultaten ziet, ben je waarschijnlijk een van de vrouwen die onbewust lijdt aan een overbelasting van de bijnieren of een ander hormonaal disbalans.

In de E-learning Powerful You, gaan we tot de kern van het probleem komen en een bewezen stap-voor-stap systeem volgen. Hierbij ontdek jij hoe pure, verse, onbewerkte voeding en aandacht voor jouw leefstijl en mindset een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt en hoe jij functioneert. Niet zeker of dit programma bij je past? Plan via de homepage een gratis online kennismaking met mij in.

Ik help je graag!

Lieve groet,

Inge