De voordelen van yoga en meditatie: gelukkiger en gezonder leven

Voor de nieuwe ‘yogi’s’ voelt het buigen van het lichaam in een ietwat acrobatische ‘neerwaartse hond’ alles behalve ontspannen aan. Yoga ziet er gemakkelijk uit, totdat je het probeert. Wat lijkt op een mooie natuurlijke stroom, wordt een verrassend zweterige training… voor lichaam, geest en ziel! Waar het allemaal goed voor is? Je vindt de voordelen van yoga hieronder.

Yoga is ontstaan in India, zo’n 5000 jaar geleden. Meditatie werd ook ontwikkeld in India, oude kunst die je overal op Instagram ziet met daarop mensen in de meditatieve houding (meestal met een prachtig strand als achtergrond).

Wat ooit ‘hippie’-oefeningen uit de Aziatische continenten werd genoemd, is nu vrij van elk taboe. Je hoeft niet ver te zoeken naar wetenschappelijk onderzoek dat deze oude mindful-praktijken valideert – met bewezen beweringen dat yoga kan helpen om stress te verlichten en de stemming te verbeteren.

De (fysieke en psychologische) voordelen van yoga

Yoga is anders dan veel andere bewegingsmogelijkheden. Het is zowel een spirituele ervaring (met mentale en emotionele voordelen) als een manier van bewegen. Yoga helpt bij het verminderen van stress, cortisol, bloeddruk, hartslag, angst symptomen en spierspanning. Het helpt bij het bevorderen van een betere nachtrust, verlichting van allergieën, een algeheel gevoel van welbevinden, het vergroten van het geduld en de acceptatie en de spirituele groei.

Meditatie en yoga gaan hand in hand

Ben je aan het piekeren over de toekomst? Herinneringen aan dingen die in het verleden zijn gebeurd? Meditatie helpt je terug te keren naar het huidige moment, waardoor je gedachten en emoties op een natuurlijke manier in balans komen.

Een techniek voor stress management, zoals yoga en meditatie, vermindert angst, bevordert de emotionele gezondheid, verhoogt het zelfbewustzijn, moedigt vriendelijkheid aan en is gekoppeld aan het verminderen van verslavend gedrag. Om deze reden heb ik het ook verwerkt in de E-learning Powerful you. Hier ga je op een laagdrempelige manier kennismaken met een yoga en meditatieles van Verder met Daan.

Het beste deel van meditatie? Je kunt het overal doen. Het gaat erom dat je je onrustige geest onder controle probeert te houden en onnodig lijden tot een minimum beperkt. Je weet wel, de zeurende stem in je hoofd die altijd denkt aan worst-case scenario’s.

Ik kan geen bedrijf runnen, wat als ik faal, wat zal die persoon denken, ik zou dit moeten doen…’ Herkenbaar voor jou? Bekijk eens mijn aanbod van online programma’s of plan een gratis kennismakingsgesprek met mij in.

Maak van ALLE facetten van je gezondheid een prioriteit.

Als je al een krachttraining-planning hebt, is dat geweldig. Verander je routine niet – voeg gewoon yoga en meditatie toe aan je wekelijkse programma. Begin met het volgen van een yogales voor beginners, één keer per week bijvoorbeeld. Oefen in het niet-oordelen en onthoud: gedachten zijn net als bewegende wolken. Laat ze voorbijgaan en luister naar je adem.

Voedingssupplementen die echt je werken

Probeer Viva+ als een andere natuurlijke stressverlichter. Het is de superheld van de voedingssupplementen, gemaakt om stress te regelen en de stemming en het gevoel van welbevinden te stimuleren. Met Viva’s gepatenteerd extract van saffraanstigma’s, vijf B-vitamines, jodium en vitamine C.

Heb ik ook al gezegd dat het ook helpt bij slaapproblemen en vermoeidheid die om 3 uur ‘s middags kan invallen? Met Zinzino’s Viva+, zal dit het jaar zijn dat je gezondheid eindelijk verbetert.

Doe mee aan de E-learning Powerful You

Constante vermoeidheid, je niet gelukkig voelen, stress en gewichtstoename maken deel uit van een groter geheel, dat weinig te maken heeft met alleen een dieet en / of lichaamsbeweging. Gezond eten en bewegen zijn belangrijk, maar als je dat al hebt geprobeerd en je geen resultaten ziet, ben je waarschijnlijk een van de vrouwen die onbewust lijdt aan een overbelasting van de bijnieren of een ander hormonaal disbalans.

In de E-learning Powerful You, gaan we tot de kern van het probleem komen en een bewezen stap-voor-stap systeem volgen. Hierbij ontdek jij hoe pure, verse, onbewerkte voeding en aandacht voor jouw leefstijl en mindset een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt en hoe jij functioneert. Niet zeker of dit programma bij je past? Plan via de homepage een gratis online kennismaking met mij in.

Ik help je graag!

Lieve groet,

Inge