Je gelukkig voelen: 5 Onmiddellijke (natuurlijke) stemmingsversterkers

Het regent buiten, het waait hard en het blijft maar grijs. Er is niets aan de hand, maar je humeur is een beetje… meh. Je voelt je niet gelukkig. Noem het de wisseling van de seizoenen, de pandemie, de overgang naar een nieuw hoofdstuk van het leven of gewoon een beetje verveling..

Het gevoel stil te staan, is normaal. Het is allemaal onderdeel van de achtbaan waar we als mens in zitten. Maak je er niet teveel zorgen over en ga er niet van uit dat je elke dag “aan” moet staan. Maar als je emoties een beetje uit de hand lopen, probeer daar dan niet het etiket ‘triest’, ‘depressief’ of ‘niet jezelf’ op te plakken.

Wees lief voor jezelf en experimenteer met een paar – stemmingsversterkende strategieën.

Voed je geest, lichaam en ziel. Bekijk het allemaal vanuit een niet-oordelende invalshoek. Raak niet gefrustreerd omdat je niet weet ‘wat er aan de hand is’, ontspan. Geef jezelf de tijd om het te verkennen. Met deze 5 onmiddelijke (natuurlijke) stemmingsversterkers kun jij je weer gelukkig voelen. Lees je mee?

Benieuwd of jouw hormonen in balans zijn? Doe nu de gratis online test!

1. Voel je weer gelukkig door de kracht van uitbesteding

Wat betekent je gelukkig voelen voor jou? Pak een dagboek en schrijf bovenaan de pagina: Wat zit me dwars? Je zou verbaasd kunnen zijn over wat er uitkomt. Door het op te schrijven, haal jij je gedachten uit je hoofd en zet je het zwart op wit, zodat je je er mee kunt identificeren. Misschien vind je wel helemaal niets. Of, je kunt een diepgewortelde oorzaak vinden, die naar de oppervlakte borrelt. Geef jezelf elke ochtend 30 minuten ‘me’ time om je gelukkig te gaan voelen.

2. Ontdek je zelfdialoog

Wat voor ‘gesprekken’ heb je met jezelf? Word je wakker en zeg je: ‘Ik haat mijn werk’ of ‘Ik wil niet sporten’. Herken de gevoelens die je jezelf vertelt. Ze kunnen je misschien onnodige pijn bezorgen. Denk aan je werk, financiën, relaties en gezondheid. Deze (onware) snapshots kunnen je blokkeren om vooruit te komen en vooruitgang te boeken in het leven.

3. Zoek een sport die je leuk vindt

Vergeet wat alle anderen doen. Denk niet dat je moet sporten, gebaseerd op wat anderen zeggen. Als de sportschool voor jou werkt, geweldig. Maar als andere lichaamsbeweging, zoals wandelen en yoga, meer jouw stijl is, ga daar dan voor. Heb niet het gevoel dat je het verzet moet doorbreken en een persoonlijke trainer moet hebben.

4. Geef prioriteit aan de activiteiten die je graag doet

Bevrijd jezelf door jezelf toestemming te geven om de dingen te doen die je leuk vindt. Maak een lijst van alle activiteiten waar je niet onderuit komt. Het hoeft niet lang of perfect geformuleerd te zijn. Meer de grote en kleine manieren waarop jij graag je tijd besteedt om je zo weer gelukkig te voelen.

Het ziet er misschien zo uit:

  • Etentjes geven voor vrienden en familie om mensen samen te brengen
  • Sporten of muziek maken
  • Elk jaar naar het buitenland op vakantie gaan
  • Iedere ochtend naar je geliefde koffietentje lopen
  • Nieuwe recepten uitproberen
  • Je krijgt het druk. Maar negeer de belangrijkste persoon niet. JIJ!

5. Voed je lichaam met de juiste voedingsstoffen

Het natuurlijke voedingssupplement van Zinzino, Viva+, helpt stress te verlichten, de gemoedstoestand te verbeteren en het welzijn te bevorderen. Dat wazige gevoel kan alleen maar een gebrek aan voedingsstoffen zijn die je lichaam uit zijn evenwicht brengen. Viva+ zit vol met gepatenteerd extract van saffraanstigma’s, B-vitaminen, jodium en vitamine C om een goede gemoedstoestand te ondersteunen. Omdat we weten dat een tekort aan vitamine B-12 ons humeur kan beïnvloeden.

Heb geduld, volg deze tips op en wacht tot het grijze weer, weer plaats maakt voor de blauwe lucht en de zon, je weer gelukkig voelen zit in jou!

Doe mee aan de E-learning Powerful You

Constante vermoeidheid, je niet gelukkig voelen, stress en gewichtstoename maken deel uit van een groter geheel, dat weinig te maken heeft met alleen een dieet en / of lichaamsbeweging. Gezond eten en bewegen zijn belangrijk, maar als je dat al hebt geprobeerd en je geen resultaten ziet, ben je waarschijnlijk een van de vrouwen die onbewust lijdt aan een overbelasting van de bijnieren of een ander hormonaal disbalans.

In de E-learning Powerful You, gaan we tot de kern van het probleem komen en een bewezen stap-voor-stap systeem volgen. Hierbij ontdek jij hoe pure, verse, onbewerkte voeding en aandacht voor jouw leefstijl en mindset een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt en hoe jij functioneert. Niet zeker of dit programma bij je past? Plan via de homepage een gratis online kennismaking met mij in.

Ik help je graag!

Lieve groet,

Inge