Suppletieadvies (10% korting op supplementen)

Suppletie is een onmisbare stap om je hormonen te ondersteunen. Deze week bespreken welke suppletie je het beste kunt nemen. Ze kunnen echt wonderen doen. Suppletie is een fijne ondersteuning op een gezond voedingspatroon om je net dat extra zetje te geven voor een hormonale balans.

Voedingssupplementen

Je vindt voedingssupplementen tegenwoordig op de toonbank van elke apotheek. Is het echt nodig om extra vitaminen en mineralen te slikken om gezond te blijven? Of volstaat een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon?

Dat gezond en gevarieerd eten goed voor ons is, weten we nu wel. Je hebt de laatste weken al een switch gemaakt naar steeds meer puur, vers of misschien wel biologisch eten. Je zult dan misschien wel ervaren hebben dat je lichaam je hier heel dankbaar voor is. Toch wijzen onderzoeken keer op keer uit dat een groot deel van de wereldbevolking een tekort heeft aan een aantal belangrijke voedingsstoffen.

Hoe minder tekorten, hoe minder kwaaltjes.

Ervoor zorgen dat je lichaam altijd over voldoende én de juiste bouwstoffen beschikt, is de sleutel naar een gezond, fit en voldaan leven. Goede voeding en de benodigde supplementen vormen hier de basis voor.

Wat onze voeding betreft, heeft de industrialisatie er echter voor gezorgd dat de voedingsmiddelen lang niet meer de hoeveelheid goede stoffen bevatten als bijvoorbeeld 50 jaar geleden. Ook wanneer je voldoende groente, fruit, noten en vis eet, kun je onderaan de streep dus te maken krijgen met een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Met veel voorkomende kwaaltjes zoals trillende oogleden, slaapproblemen en lusteloosheid als gevolg.

Om deze tekorten en de daarmee samenhangende klachten te voorkomen heb ik een aantal voedingssupplementen voor je opgesteld die ik je voor dagelijks gebruik zou adviseren en daarbij ondersteunen ze je gezondheid en hormoonbalans optimaal. Ik kies voor orthomoleculaire voedingssupplementen omdat deze in staat zijn om ontstane tekorten weer aan te kunnen vullen. Voor supplementen geldt namelijk wel goedkoop is duurkoop. Met kortingscode narcissushub10% krijg je 10% korting op de supplementen van Vitakruid (www.vitakruid.nl)

Multivitamine  (met in elk geval alle B & D vitaminen) voor dagelijks gebruik

Zorgt voor:

  • Een goed functionerend immuunsysteem
  • Een optimale werking van het zenuwstelsel en hormonaal systeem

Magnesium tauraat (’s avonds innemen) voor dagelijks gebruik

Zorgt voor:

  • Een optimale werking van het zenuwstelsel en hormonaal systeem
  • Minder vermoeidheid
  • Minder gevoeligheid voor stress
  • Minder krampen  ( menstruatie)

Visolie / Omega-3  / Krillolie voor dagelijks gebruik

Zorgt voor:

  • Een ontstekingsremmend effect in het lichaam
  • Een gezond hart en gezonde hersenen

Zoals gezegd, kan het zeker geen kwaad om, naast het regelmatig eten van vis, ook dagelijks een visoliecapsules of krillolie met een verhouding van 350 mg EPA en 250 mg DHA te nemen. Let hierbij op dat het een gezuiverde kwaliteit is en dat er vitamine E (tocoferol) bij zit als antioxidant, aangezien visolie zeer oxidatiegevoelig in het lichaam is.

Vitamine C voor dagelijks gebruik

Zorgt voor:

  • Een goed functionerend immuunsysteem
  • Een optimale werking van het zenuwstelsel

Wanneer we langdurig te weinig vitamine C via onze voeding binnenkrijgen, kan er een ontoereikend vitamine C gehalte ontstaan. Uit een gezond en gevarieerd dieet (dagelijks minimaal 350 à 500 gram groenten en twee stuks fruit) kun je in principe genoeg vitamine C halen. Maar soms is dit toch niet voldoende.

In ons hele lichaam wordt namelijk vitamine C gebruikt. Vooral onze bijnieren, hypofyse, skeletspieren en lever hebben veel van deze vitamine nodig.

In ons leefmilieu zijn veel factoren aanwezig die voor extra mentale en fysieke belasting zorgen, hierdoor hebben we veel meer vitamine C nodig dan wordt gedacht.

Tot slot

Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat puur bedoeld is als aanvulling op een gezond en evenwichtig voedingspatroon en mag dus niet als vervanging hiervoor worden gebruikt. Goede voeding en de benodigde supplementen vormen de basis.

Slik je medicijnen? Raadpleeg dan eerst je arts, voordat je voedingssupplementen neemt.